جایگاه انجمنهای دریایی ایران در بازي توسعه دريايي!
توسعه با اركان اجتماعي و فرهنگي آن معنا پيدا ميكند. بخش فرهنگي توسعه دريايي كه تقريبا خواب زمستاني است و متولي خاصي ندارد و طي ۴۶سال اخير در دوران جمهوري اسلامي، هرگز نگاه جدي و معناداري به آن نشده است و با توجه به رويه و توان شخصيتهاي كنوني حاكم بر اركان دريايي كشور، كمترين اميدي به فعاليت برنامهريزيشده و گسترده فرهنگي وجود ندارد. طرحهاي فرهنگي خاك ميخورند. بنابراين درباره وضعيت ترويج فرهنگ دريايي ايران هيچ خبري نيست و هيچ ركني از اركان متعدد دريايي، آن را گردن نميگيرد. هيچ انجمن يا گروه خاصي- جز موارد معدود مانند اقتصاد سرآمد به عنوان تنها روزنامه دريايي كشور - نگاهي به مقوله فرهنگ و فرهنگسازي دريايي ندارد و اين قصه به طرز تلخي مسكوت مانده است.
آغاز نوسازی ناوگان دریایی کشور از بوشهر
پوستاندازی و نوسازی ناوگان دریایی کشور همزمان با سفر ۲روزه مسعود پزشکیان، رئیسجمهور و برخی اعضای دولت چهاردهم به استان بوشهر بهصورت رسمی آغاز شد. در نخستین گام آنطور که رسانهها گزارش دادهاند، ۱۰فروند شناور ناجی ساخت صنایع کشتیسازی شهید محلاتی بوشهر به سفارش سازمان بنادر و دریانوردی برای بهرهبرداری، تحویل ناوگان دریایی کشور شد.
چشمانداز تحریمهای اقتصادی بر وضعیت ملتها
تحریم یک ابزار فشار اقتصادی و سیاسی است که کشورها یا سازمانهای بینالمللی برای وادار کردن یک دولت به تغییر رفتار یا سیاستهایش اعمال میکنند. این محدودیتها میتوانند شامل ممنوعیتهای تجاری، مسدودسازی داراییها، محدودیتهای بانکی و مالی و حتی قطع ارتباطات فناوری باشند. اگرچه هدف اصلی تحریمها تأثیرگذاری بر دولتهاست، اما در بسیاری از موارد، بیشترین آسیب متوجه مردم عادی میشود و مشکلاتی نظیر تورم، بیکاری و کمبود کالاهای اساسی را بهدنبال دارد. در این مطلب، نگاهی اجمالی و کوتاه به مقوله تحریم و با تأکید بر نوع اقتصادی آن پرداخته میشود.
پزشکیان از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در بوشهر بازدید کرد
رئیس جمهور پزشکیان در جریان سفر به استان بوشهر از بخشهای مختلف یارد جنوبی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در بوشهر بازدید کرد.
نمايشگاه دریایی كيش به تاريخ میپیوندد!
چندي پيش نمايشگاه دريايي كيش در لواي تبليغاتي كه بيشتر لفاظي بود، تحت عنوان «نمايشگاه جامع دريايي» و «جزيره جهاني كيش»، برگزار شد و از همان ابتدا، آثار يأس و نااميدي شركتكنندگان اين نمايشگاه را غافلگير كرد به نحوي كه اكنون زمزمه حذف هميشگي نمايشگاه كيش بر زبان اهالي دريا جاري شده است.
پایین و بالای عملکرد صندوق توسعه دریایی!
صندوق توسعه دریایی کشور یک شرکت تخصصی دولتی نسل یک و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است. تحقق توسعه پایدار در بخش صنایع دریایی از اهداف تشکیل صندوق توسعه صنایع دریایی ایران است. در حال حاضر و با توجه ویژه و ارادی جدی دولت چهاردهم برای توسعه اقتصاد دریامحور، صندوق توسعه دریایی، میتواند یکی از بازوهای اصلی برای ایجاد رونق و توسعه دریاپایه در کشور باشد. بررسی صحبتهای مطرحشده از سوی محمد محمودی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی اما نشان میدهد که این مجموعه برای موفقیت در ماموریت ذاتی خود با مشکلات متعددی مواجه است.
به دنبال سفارش ساخت کشتیهای بزرگ به «ایزوایکو» هستیم
«ایزوایکو» با بهرهگیری از زیرساختهای پیشرفته و متخصصان داخلی، توانسته است به ظرفیتهای بالایی در پذیرش و اجرای پروژههای تعمیرات و ساخت دست یابد و این گروه توانایی طراحی، ساخت و تعمیر بزرگترین کشتیهای موجود در دنیا در بالاترین سطح کیفی و کوتاهترین زمان ممکن را دارد.
ابعاد حقوقی توسعه دریامحور با نگاهی به قوانین بینالملل
توسعه دریامحور به بهرهبرداری پایدار و همهجانبه از منابع دریایی بهعنوان یکی از ارکان مهم رشد اقتصادی و توسعه ملی کشورهای ساحلی و جزایر اطلاق میشود. این نوع توسعه نهتنها به تقویت بخشهایی مانند حملونقل دریایی، شیلات، انرژیهای تجدیدپذیر دریایی و گردشگری دریایی میپردازد، بلکه نیازمند درک جامع و هماهنگی در ابعاد حقوقی مختلف است.
نمایش آخرین توانمندیهای ایزوایکو در جزیره کیش
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی جامع دریایی و دریانوردی ایران که بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای حوزه صنایع دریایی کشور محسوب میشود، طی روزهای ۱۵ تا ۱۸بهمنماه سال جاری با حضور شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی، متخصصان و فعالان صنعت دریایی در محل سالن نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش برگزار شد.
تعیین سهمیه واردات رسمی برای تهلنجیها
به نظر میرسد با ورود جدی دولت موضوع ساماندهی وضعیت واردات مرزنشینان در حال تعیین نهایی است. طی هفتههای گذشته چهرههای مختلفی از دولت چهاردهم، از جمله مسعود پزشکیان، رئیسجمهور- سیدمحمد اتابک، وزیر صمت و حتی برخی نمایندگان مجلس درباره برنامهریزی جهت تعیین وضعیت واردات تهلنجی و کولبری و بهبود وضعیت اقتصادی مرزنشینان صحبت کردند.
نمايشگاه كيشومات
در سال جاري، چند نمايشگاه با اسم و عنوان «نمايشگاه دريايي» برگزار شد و هركدام تشابهات و تفاوتيهايي با هم داشتند و نتايج خاص خود را بروز دادند. برخي نمايشگاهها با هزينه بخش خصوصي و برخي نیز با حمايت دولت برگزار شد، اما كدام نمايشگاه موفقتر بود و كدام نمايشگاه به نتيجه دلخواه شركتكنندگان و بازديدكنندگان نرسيد، تحليلي است كه ميشود با استدلال به آن رسيد.
نمایشگاه جامع دریایی کیش پر طمطراق بی رونق
سیزدهمین نمایشگاه جامع دریایی ایران از تاریخ ۱۵ تا ۱۸بهمنماه در مرکز بینالمللی نمایشگاههای کیش در حال برگزاری است. این نمایشگاه قرار بود تا بزرگترین رویداد نمایشگاهی دریایی کشور باشد، اما از همان ساعات ابتدایی افتتاحیه و آغاز به کار، برخی انتقادها درباره آن توسط صاحبنظران و کارشناسان حوزههای مختلف صنایع دریایی کشور مطرح شد.