تربیت نیروی متخصص با محوریت هنرستانهای دریایی
حوزه دریامحور چنان گستره عظیمی را شامل میشود که برای آموزش نیروی متخصص نیازمند سرفصلهایی براساس نیازهای موجود و دستیابی به دانش و علم جدید است. هرچند بسیاری از کارشناسان معتقدند رفع نیاز حوزه دریا پایه به تامین نیروی انسانی متخصص از بستر دانشگاه و تحقیقات دانشگاهی برمیآید، اما به نظر میرسد که تربیت نیرویی مسلط به دانش دریایی روز باید پیش از مقاطع تحصیلات دانشگاهی برای فعالان این حوزه آغاز شود. با چنین نگاهی ایجاد و توسعه هنرستانهای دریایی در کشور یک ضرورت انکارناپذیر است.
مخاطرات توسعه انسانی برای زیست محیط دریایی
خلیج فارس دارای اقلیم نیمهخشک تا بیابانی با تابستانهای بسیار گرم و شرجی و زمستانهای معتدل است. اقلیم دریای عمان اقلیم گرمسیری با تاثیرات موسمی است. در هر دوی این اقلیمها، بادهای شمالغربی در آن غالب است و امواج مرتفعی را ایجاد میکنند. این مناطق تحت تاثیر سامانههای همدیدی مانند جبهههای سرد و طوفانهای گردوخاک است.
*فراخوان* مرکز نوآوری صنایع دریایی و شتابدهنده کوانتوم پلاس دانشگاه شیراز
رویداد ملی مسئله محورطراحی و ساخت سازه مقوایی
مخاطبیناساتید و شرکت های دانش بنیان : دانشجویان رشته های مهندسی مکانیک، عمران، هوافضا، مواد و سایر رشته های مرتبط
تهدید اکوسیستم دریا با گرمایش اقیانوسها
گرمای اقیانوسی به افزایش غیرمعمول دمای سطح آب اقیانوسها گفته میشود که تأثیرات گستردهای بر اکوسیستمهای دریایی، آبوهوا و صنایع دریایی دارد؛ این پدیده میتواند به مرگ و کاهش جمعیت گونههای دریایی مانند مرجانها و ماهیها منجر شود و الگوهای مهاجرتی آنها را تغییر دهد.
تأکید بر نقش ایزوایکو در صنایع دریایی
نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد. در این رویداد، شرکتهای خصوصی برتر کشور، دستاوردهای خود را در حوزههای گوناگون از جمله ارتباطات، فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، صنایع معدنی، نفت و گاز، فولاد و آلومینیوم، تجهیزات پزشکی و دریایی به نمایش گذاشتند.
اعمال تعرفههای خاص آمریکا برای کشتیسازان چین در راه است؟
صنعت کشتیسازی ایالات متحده آمریکا طی سالهای گذشته در رقابت با صنعت کشتیسازی چین بهشدت مزیت خود را از دست داده است. این موضوع موجب شده است تا امروز شاهد سلطه پکن بر صنعت کشتیسازی جهان باشیم. در این شرایط است که آمریکا برای جبران این عقبماندگی، به همکاری با شرکتهای کشتیسازی بزرگ در کره جنوبی و ژاپن روی آورده است.
زخم بیتوجهی بر پیکر خورهای بندرعباس
طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس طی سالها قبل با هدف تصفیه، بازچرخانی و انتقال آن در صنعت در راستای حل بزرگترین چالش محیط زیستی استان هرمزگان و همچنین تامین پایدار آب مورد نیاز صنایع این استان کلید خورد که یکی از اهداف مهم این طرح، تکمیل چرخه پساب و بازچرخانی منابع آبی بود تا بتواند عنوان راهحلی برای مدیریت منابع آب عمل کند.
مهندس جعفری:
دانشگاه باید به داد صنعت دریایی برسد
به همت شرکت خدمات دریایی و بندری سینا نخستین همایش بین الملی رویکرد های نوین به ظرفیت های دریایی و بندری در راستای تحقق منافع ملی در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
کسب رتبه اول "بهره وری کل عوامل" توسط شرکت سینا در بین شرکت های گروه حمل و نقل و خدمات وابسته
بیست و هفتمین همایش شرکت های برتر ایران توسط سازمان مدیریت صنعتی با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، سید محمد اتابک وزیر صمت، جمعی از مقامات اقتصادی و صنعتی کشور، مدیران شرکت های برتر ایران، صاحب نظران اقتصادی و صنعتی و اصحاب رسانه روز دوشنبه ۱ بهمن ماه در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد.
ضرورت بازنگری در طراحی سازههای دریایی
زمان آن رسیده که از موفقیتهای فضایی خود بهرهبرداری کنیم و رصد دقیق فراسنجهای دریایی با کمک فناوری ماهوارهای، کلید مقاومت سازههای دریایی ایران در برابر تغییرات اقلیمی است. تغییرات اقلیمی بهعنوان یکی از بزرگترین چالشهای بشریت در قرن بیست و یکم، تأثیر عمیقی بر محیط زیست، اقتصاد و زندگی روزمره انسانها گذاشته است.
نمایشگاه صنایع دریایی بوشهر رسمیت یافته است
دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران در تاریخ ۲۴ الی ۲۶ دی ماه سالجاری در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی بوشهر برگزار شد. نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی ایران سعی داشته است یک اجتماع ملی از شرکتهای برجسته حوزه توسعه دریامحور را گرد هم آورد و تمام جنبههای کشتیسازی، تعمیرات کشتی، کشتیرانی، مهندسی دریایی، مهندسی و فناوریهای فراساحلی، تجهیزات لایروبی بنادر و خدمات دریایی را در بر بگیرد.