لجستیک دریایی

رکوردشکنی حمل کانتینری کشتیرانی ایران در اوج تحریم‌ها

در سال ۲۰۲۴، بازار حمل‌و‌نقل دریایی با تحولات چشمگیری به‌ویژه در بخش کانتینری رو‌به‌رو شد؛ جایی که حجم تجارت با رشد ۴.۵ درصدی و نرخ‌های کرایه در سطوح بالایی باقی ماند. در عین‌حال، بازار فله تحت فشار عواملی مانند کاهش تقاضا و چالش‌های جدید قرار داشت.

«چابهار» محور اصلی روابط هند و افغانستان

تنها بندر اقیانوسی ایران واقع در چابهار، برای توسعه روابط تجاری کشورهای منطقه اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. این بندر که یکی از بخش‌های اصلی کریدور شمال-جنوب به‌شمار می‌رود، حالا علاوه‌بر مزیت‌های اقتصادی، تبدیل به یک محور اصلی برای گسترش روابط دیپلماتیک میان سایر کشورها شده است.

ضرب آهنگ پوست اندازی آموزش دریانوردی در ایران

روزهای پایانی هفته گذشته بود که ارسلان زارع، استاندار بوشهر از سرمایه‌گذاری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای ساخت بزرگ‌ترین مجتمع آموزش دریانوردی کشور به وسعت ۶۹هزار مترمربع همراه با نصب جدیدترین امکانات آموزشی مربوطه در شهر بوشهر خبر داد.

تردد «قشموندان جزیره» زیر تیغ گرانی

در فاصله زمانی کمتر از یک‌ماه، قیمت بلیت شناورهای مسافری مسیر قشم- بندرعباس و بالعکس، دوباره گران شد. روزهای میانی بهمن‌ماه گذشته بود که با اعلام نرخ‌های جدید، قیمت بلیت تردد از بندرعباس به قشم و بالعکس برای مسافران و گردشگران از ۱۵۰هزار تومان به ۱۹۰هزار تومان افزایش یافت. حالا و در فاصله زمانی کمتر از یک‌ماه این مبلغ به ۲۳۵هزار تومان افزایش یافته است. بلیت قشموندان نیز تنها برای یک سفر در هفته با نرخ ۱۲۰هزار تومان تعیین شده است. همچنین هرمزوندان هم با بلیت ۷۰هزار تومانی به جزیره خود تردد می‌کنند.

«ایزوایکو» حامی اصلی صنعت دریایی کشور

آخرین روز هفته گذشته (پنجشنبه ۲اسفند ۱۴۰۳) با برگزاری مراسمی از سلمان ضربی، مدیرعامل پیشین ایزوایکو تجلیل و تکریم به‌عمل آمد. این مراسم با حضور فرشاد مقیمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، رئیس و اعضای هیات‌مدیره ایزوایکو، مدیرکل حراست ایدرو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، رئیس شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان و جمعی از معاونان و مدیران ایزوایکو در ستاد مرکزی این مجتمع عظیم صنعتی برگزار شد.

سوخت سبز کشتی‌ها در مسیر ساماندهی

حمل‌ونقل دریایی همچنان محبوب‌ترین نوع حمل‌ونقل در جهان است، بنابراین استفاده از سوخت پاک در اینجا اهمیت پیدا می‌کند. کشتی‌ها با استفاده از سوخت‌های مختلفی حرکت می‌کنند، اما این‌که سوخت مصرفی آن‌ها پاک باشد، به حفاظت از دریاها و محیط‌زیست کمک بسیاری می‌کند.

جای خالی خطوط منظم دریایی در حمل‌ونقل کشورهای حاشیه خزر

ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج فارس و ایجاد امکانات لازم برای راه‌اندازی پایگاه‌های لجستیکی و بهره‌برداری از بنادر جنوبی ایران برای کشورهای خزر اعلام می‌کند. این موضوعی است که طی روزهای گذشته سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در اجلاس سومین همایش اقتصادی کشورهای حاشیه خزر آن را اعلام کرد.

آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر-خلیج‌فارس

برنامه‌ریزی‌های متنوعی برای توسعه و افزایش ظرفیت جابه‌جایی کالا و مسافر در میان کشورهای حاشیه دریای خزر در حال انجام است. بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که امروزه نقش و جایگاه دریای خزر به‌عنوان یک منطقه بسیار مهم و استراتژیک در اقتصاد جهانی بسیار تاثیرگذار است.

نفوذ آرام ترکیه به اقیانوس‌های هند و آرام

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که شرکت کشتی‌سازی TAIS ترکیه به‌دنبال قراردادی برای فروش چهار ناوچه به نیروی دریایی تایلند بوده که نشان‌دهنده علاقه مداوم آنکارا به حضور در منطقه هند و اقیانوس آرام است

رویای ترکیه برای توسعه توان دریایی

به باور ناظران، تلاش ترکیه برای تقویت خانه دریایی‌اش صرفا با هدف گسترش نفوذ این کشور در حوزه‌های جغرافیایی دریایی نیست، بلکه این بازیگر تلاش دارد تا ضمن برعهده گرفتن مدیریت کریدور‌ها و کانال‌های آبی، از منابع غنی در زیر دریا‌ها نیز بهره‌مند شده و برای خود فرصت‌سازی کند؛ این گزاره‌ای است که بستر را برای تنش میان جناح‌های مختلف هموار کرده است.

نگرانی قشموندان از گران‌سازی تردد دریایی

طی روزهای اخیر خبرهای مختلفی درباره افزایش قیمت نرخ بلیت شناورهای مسافری در مسیر قشم - بندرعباس و بالعکس در رسانه‌ها منتشر شده است. هر سال با آغاز زمستان و شروع فصل گردشگرپذیری مناطق جنوبی کشور، زمزمه‌های گران شدن بلیت شناورهای مسافری، بیشتر و بیشتر شنیده می‌شود.

«قشم» فرصتِ طلاییِ اقتصاد لجستیک دریا

رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان قطب اقتصاد دریاپایه یاد کرد و گفت:‌ اقتصاد تنگه هرمز در کنار مزایای منطقه آزاد بودن، قشم را به یک فرصت بی‌بدیل تبدیل کرده است که با نگاهی که دولت به‌درستی به توسعه سواحل جنوبی و خلق فرصت برای اقتصاد کشور دارد، در قشم می‌توان دنبال کرد.