نقش نوسازی ناوگان دریایی در توسعه دریا محور
بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای دریاها و سواحل کشور، نیازمند تمرکز بر زنجیرههای ارزش دریایی و هماهنگی میان حلقههای مختلف آن است. زنجیره های ارزش دریایی مواردی نظیر گردشگری دریایی، شیلات، نفت و گاز و حمل و نقل دریایی را شامل میگردند.
نوسازی ناوگان دریایی در دستور کار دولت چهاردهم
ضربآهنگ توسعه بخشهای مختلف اقتصاد دریامحور در دولت چهاردهم سریعتر شده است. مسئولان دولت چهاردهم و بویژه شخص رئیس جمهور، طی ماههای گذشته بارها بر لزوم توجه خاص به موضوع اقتصاد دریامحور تاکید کردهاند. وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی کشور به عنوان بخشهایی که متولی حوزه دریا، سواحل و بنادر در کشور هستند، طی روزهای گذشته قراردادها و تفاهمنامههایی را امضا کردهاند که به اعتقاد کارشناسان با اجرایی شدن آنها شاهد شتاب بیشتر آهنگ توسعه در اقتصاد دریامحور هستیم.
صندوق ضمانت صنایع دریایی فعال میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت چهاردهم بر آن است تا اقتصاد دریا محور را عملیاتی و صندوق ضمانت کارها و صنایع دریایی را فعال کند.
ابهام در سرنوشت مصوبه ۵ میلیارد یورویی برای توسعه مکُران
توسعه منطقه مَکُران، یکی از مهمترین اقدامات در دست دولت باید باشد. موضوعی که رئیسجمهوری نیز به آن اشاره و عنوان کرده است که کیفیت آنچه قرار است در این سواحل صورت گیرد، به هیچ وجه نباید از اقدامات کشورهای همسایه پایینتر باشد. اما چرا تاکنون اقدامات اساسی در این زمینه انجام نشده است؟
برنامه ساخت راکتور اتمی در استانهای ساحلی
هفته گذشته بود که محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در دیداری با استاندار گلستان در شرح برنامهها و سیاستهای سازمان انرژی اتمی در مسیر تحقق اهداف سند جامع راهبری و نیز سند مطالعات آمایش سرزمینی، اعلام کرد که براساس اهداف تعیین شده برای تحقق تولید۲۰ هزار مگاوات برق هستهای و ساخت راکتورهای اتمی در استانهای ساحلی، برنامهریزی شده است.
ضربآهنگ پوست اندازی صنایع دریایی کشور
چهارشنبه گذشته بود که خبر واگذاری فرآیند ساخت چهار شناور کانتینربر به شرکت ایزوایکو در رسانهها منعکس شد. براساس گزارشهای منتشر شده در نشستی که با حضور علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، فرشاد مقیمی، رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، مهدی اعتصام، رئیس هیئت مدیره مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)، سلمان ضربی، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره ایزوایکو و محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، توافقنامهای جهت ساخت چهار فروند شناور کانتینربر در مجتمع ایزوایکو به تصویب رسید.
«آمسکو» و استمداد اقتصاد سرآمد از دستگاه قضا
چندی پیش در خبرها آمد که آمسکو به دلیل شکایت برخی طلبکاران و عقب افتادن اقساط وام بانکی، در حال فروپاشی است. وجوه این خبر برای اهالی دریا بسیار تلخ بوده و هست. زمانی که شعار توسعه دریایی سرداده میشود، ما انتظار چنین اخباری نداریم.
شروط تغییر حکمرانی دریایی ایران چیست
برای حکمرانی تعاریف متنوع و متعددی ارائه شده است. بنا به تعريف کميسيون اقتصادي و اجتماعي ملل متحد براي آسيا و اقيانوسيه (UNESCAP) حکمراني در مفهوم ساده آن عبارت است از فرآيند تصميم گيري و فرآيندي که به وسيله آن تصميمات اجرا مي شوند (يا اجرا نمي شوند). حکمراني را مي توان در بسترهاي متنوعي از قبيل حکمراني جمعي (شرکتي)، حکمراني بين المللي، حکمراني ملي و حکمراني محلي به کار برد.»
«نهنگهای مینکی» فراصوت را میشنوند
اولین آزمایش موفقیتآمیز روی نهنگهای مینکی وحشی نشان میدهد آنها شنوایی فراصوت (اولتراسونیک) دارند.
بزرگترین رویداد تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران در بندرعباس
مدیر نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی ایران (IRANIMEX) گفت: نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی ایران در محل برگزاری نمایشگاههای بین المللی بندرعباس برگزار شد.