پایگاه خبری اقتصاد دریایی

کد خبر: ۸۶۸۳
۳۰ فروردين ۱۴۰۴ | ۱۷:۲۸

آغاز بهره برداری آزمایشی از سامانه IPAS بنادر شمالی

نشست آغاز بهره برداری آزمایشی راه اندازی سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS بنادر شمالی با حضور مدیر کل امور بندری و مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) سازمان بنادر و مدیران کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و مازندران در سالن جلسات اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان برگزار شد.

آغاز بهره برداری آزمایشی از سامانه IPAS بنادر شمالی

به گزارش اقتصاددریایی، سعید خورسندی؛ مدیرکل فاوا سازمان بنادر و دریانوردی روز چهارشنبه 27 فروردین ماه در نشست آغاز بهره برداری آزمایشی راه اندازی سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS بنادر شمالی که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به زمان استقرار کامل سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS بنادر شمالی، عنوان داشت: امیدواریم تا پایان سال 1404 تحویل موقت و استقرار دائمی طرح، رفع نواقص و پیشرفت و توسعه سامانه انجام بپذیرد.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی افزود: مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای توسعه دریا محور دستورالعمل های لازم ابلاغ گردیده و رئیس جمهور نیز بر بخش هوشمندسازی بارها تاکید نموده اند و در همین راستا سازمان بنادر و دریانوردی تصمیم گرفته تا در کنار توسعه صنعت دریایی و تجارت به هوشمندسازی نیز نگاه جدی تر داشته والکترونیکی کردن تمامی خدمات را مورد بررسی و اقدام قرار دهد.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS گام موثری در ارتقای مباحث هوشمندسازی در حوزه صنعت دریایی است، خاطرنشان کرد: بهبود کیفیت خدمات و ارتقای رضایتمندی جامعه بندری، صاحبان کالا و سازمان‌های ذینفع، ارتقای قابلیت نظارتی سازمان بنادر و دریانوردی و بهبود پاسخگویی به مراجع ذیربط در حوزه عملیات بندری، یکپارچه‌سازی فرآیندی، داده‌ای و نرم‌افزاری عملیات بندری در سازمان و همچنین به روزرسانی و ارتقای فنی سامانه‌های عملیات بندری سازمان هم‌تراز با پیشرفت‌های صنعت نرم‌افزار و فناوری‌های نوین در این حوزه از جمله اهداف مهم این سامانه است.
خورسندی با اشاره به رویکردهای اصلی این سامانه تصریح کرد: ثبت تمامی درخواست‌های ذینفع کالا به صورت غیر حضوری و الکترونیکی، پیگیری تمامی مراحل ورود کالا از مسیر دریا و خشکی به صورت بلادرنگ توسط ذینفع کالا، مدیریت ارتباطات ذینفعان با سایر اعضای جامعه بندری به صورت کاملاً یکپارچه از طریق سامانه، توسعه کارکردهای یکسان و فراگیر برای استقرار در تمامی بنادر براساس فرآیندهای مطلوب عملیات بندری از جمله رویکردهای آن است.
وی همچنین در ادامه گفت: استانداردسازی داده‌های پایه مبتنی بر نظام‌های استاندارد از جمله ISO و UN، ترویج فرآیندهای مطلوب عملیات بندری طی جلسات و نشست‌های متعدد، مرور فرآیندها و کارکردها با حضور خبرگان از بنادر مختلف، توسعه کارکردهای پایش یکپارچه و بلادرنگ عملیات بندری در حوزه‌های لجستیکی و انبارش کالا، کنترل موجودی کالا و کانتینر به صورت یکپارچه و بلادرنگ در پایانه‌های بندری و همچنین توسعه شاخص‌ها و داشبوردهای سنجش کارایی عملیات بندری از دیگر رویکردها  و مزایای آن است.
خورسندی با اشاره به زمان استقرار کامل سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS بنادر شمالی، عنوان داشت: امیدواریم تا پایان سال 1404 تحویل موقت و استقرار دائمی طرح، رفع نواقص و پیشرفت و توسعه سامانه انجام بپذیرد.

برای افزایش بهره‌وری باید به سمت پلتفرم سازی حرکت کنیم

عادل دریس؛ مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این نشست، اظهار داشت: حمل و نقل منجر به تولید ارزش افزوده برای رشد تجارت خواهد شد.
وی با بیان اینکه کلیدی ترین حلقه در زنجیره حمل و نقل، بنادر است، افزود: شاخص های بندری مانند زمان سرویس دهی، زمان توقف و زمان حضور شناور مورد بررسی و در جهت بهبود آنها تلاش خواهد شد تا خدمات به کشتی ها پویاتر و فرآیندها علاوه بر تسهیل، چابک تر نیز گردند.
مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اقدامات و تلاش های صورت گرفته به منظور راه اندازی سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS، خاطرنشان کرد: طی دو سال، فرآیندها مورد بازنگری قرار گرفت و طراحی های بسیاری صورت پذیرفت و هم اکنون نیز با اینکه در حال پیاده سازی و اجرا بوده توسط کارشناسان در حال تطبیق است.
دریس با بیان اینکه در این سامانه ها سعی بر آن شد که بر دستورالعمل های مصوب تاکید شود، تصریح کرد: اگر می خواهیم بهره وری در کار را افزایش دهیم و هزینه ای که برای زیرساخت ها شده است، نتیجه دهد باید به سمت پلتفرم سازی حرکت کنیم.

سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS موجب بهبود کیفیت خدمات و ارتقای رضایتمندی صاحبان کالا

حسین یونسی؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز در این نشست، اظهار داشت: نظارت و کنترل در عملیات ورود و خروج، تخلیه و بارگیری کالا و حمل و نقل داخلی از جمله فعالیت های این سامانه است.
وی با بیان اینکه کار بزرگی توسط سازمان بنادر و دریانوردی در راستای راه اندازی این سامانه صورت گرفته است، افزود: سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS موجب تسهیل در امور واردات، صادرات و ترانزیت خواهد شد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه این سامانه در راستای توسعه دریا محور بوده است، خاطرنشان کرد: سامانه مذکور  با هدف جایگزینی سامانه‌های موجود "GCOMS، CCS و سامانه‌های تردد بنادر" تعریف شده است.

وی مهم ترین ویژگی این سامانه را اتصال به سامانه های گمرک، پایانه و سامانه جامع تجارت و همچنین بهبود کیفیت خدمات و ارتقای رضایتمندی صاحبان کالا دانست و گفت: یکپارچه سازی ارائه خدمات به مشتریان از طریق یک پنجره واحد موجب تسریع و تسهیل فعالیت آنان و در نهایت رضایتمندی خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به توسعه اقتصاد دریا محور و سیاست های ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در این راستا، عنوان کرد: گام های اجرایی و وظایف ارگان ها در پیشبرد اهداف این سیاست مشخص شده است و همه ما وظیفه داریم آنها را به درستی انجام دهیم.

یونسی با بیان اینکه راه اندازی سامانه یکپارچه عملیات بندری IPAS از جمله اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در راستای توسعه اقتصاد دریا محور بوده، اذعان داشت: سازمان بنادر و دریانوردی در راستای تسهیل واردات، صادرات و ترانزیت کالا و اقتصاد دریا محور گام های موثری برداشته است و  پیشرو در اجرای توسعه دریا محور است.

ارسال نظر
نیازمندی‌ها
پیشخوان روزنامه